Kurum Adı : İlbeyli - Beyteks Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://ilbeylibeytekseml.meb.k12.tr
Adres : Büyükmangıt Mahallesi Özdemir Sabancı Bulvarı Nu 31 Ceyhan/ADANA

VİZYON
Gelecek Hedeftir! Vizyonumuz, 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu çerçevesinde öğrencilere Mesleki Eğitim programları uygulayarak; Kültürel değerlerine bağlı,Tarihinden ders alan,Teknolojiye uyumlu,Yaşam boyu öğrenen,Mesleki yeterliliğe sahip,Endüstriyel işletmelerin kalkınma, büyüme ve gelişme politikalarına cevap verebilen bir toplum olabilmektir.

MİSYON
Sanayi ve endüstri sektörlerine mesleğini en iyi bilen elemanı yetiştirme amacında olan okulumuz, mezun olacak gençlerimizin, bölgemizde istihdam durumlarını belirleyip, ilgili Sektörlerin kendi beklentilerini de dikkate alarak bölgemizde ilk ve tek okul olmanın getirdiği sorumluluk ve avantaj ile mevcut öğrencilerimizin Eğitim-Öğretim standartlarını yükseltmek, istihdam niteliğini artırmak .

BAŞARILAR
2012-2013 Öğretim yılında eğitime başlamış olan Okulumuzun özellikle sportif faaliyetlerde başarısı bulunmamaktadır.

Öğretmen Sayısı : 26
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 434
Öğretim Şekli : Normal
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08.10-16.00
Derslik Sayısı : 32 Atölye-İşlik Sayısı : 4
Fen Laboratuarı Sayısı : 2 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 2
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (4 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi : Lojmanı bulunmamaktadır.
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Kalorifer

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Adana Osmaniye çevre yolu üzerinde, Trafik Şube Müdürlüğü kavşağında bulunan okullar bölgesinde yer almaktadır. İlçe merkezine 7 km, Adana il merkezine 47 km mesafededir.
Ulaşım : Ceyhan Büyükmangıt D-400 karayolu Bölge Trafik kavşağı yakınlarında bulunan Okulumuza özel otomobil veya toplu taşıma araçları ile sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Akdeniz Bölgesi´nde yer alan Ceyhan Akdeniz’e 30 km. Adana´ya ise 47 km uzaklıkta olup Yumurtalık, Kozan, İmamoğlu, Kadirli, Yüreğir, Osmaniye, Erzin ile komşudur. İlçenin önemli bölümü tarımsal arazi ile kaplı olup 71 mahallesi vardır. En önemli akarsu Ceyhan Nehri ilçenin kenarından geçmektedir. Yakın geçmişte Yarsuat, Hamidiye, Urfiye olarak tanınan Ceyhan bu adı, 3 Mayıs 1929´da almıştır.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: