Kurum Adı : İlbeyli - Beyteks Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://ilbeylibeytekseml.meb.k12.tr
Adres : Büyükmangıt Mahallesi Özdemir Sabancı Bulvarı Nu 31 Ceyhan/ADANA

VİZYON
Gelecek Hedeftir! Vizyonumuz, 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu çerçevesinde öğrencilere Mesleki Eğitim programları uygulayarak; Kültürel değerlerine bağlı,Tarihinden ders alan,Teknolojiye uyumlu,Yaşam boyu öğrenen,Mesleki yeterliliğe sahip,Endüstriyel işletmelerin kalkınma, büyüme ve gelişme politikalarına cevap verebilen bir toplum olabilmektir.

MİSYON
Sanayi ve endüstri sektörlerine mesleğini en iyi bilen elemanı yetiştirme amacında olan okulumuz, mezun olacak gençlerimizin, bölgemizde istihdam durumlarını belirleyip, ilgili Sektörlerin kendi beklentilerini de dikkate alarak bölgemizde ilk ve tek okul olmanın getirdiği sorumluluk ve avantaj ile mevcut öğrencilerimizin Eğitim-Öğretim standartlarını yükseltmek, istihdam niteliğini artırmak .

BAŞARILAR
2012-2013 Öğretim yılında eğitime başlamış olan Okulumuzun özellikle sportif faaliyetlerde başarısı bulunmamaktadır.

Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı :

Derslik Sayısı : Atölye-İşlik Sayısı :
Fen Laboratuarı Sayısı : BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı :
Isınma Şekli : Kalorifer
Öğretim Şekli : Normal
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08.10-16.00
Misafirhane
Bina Kodu : İnternet Bağlantısı :

LOJMAN BİLGİLERİ
Lojman Sayısı :
Lojman Bilgisi : Lojmanı bulunmamaktadır.

YERLEŞİM YERİ BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Adana Osmaniye çevre yolu üzerinde, Trafik Şube Müdürlüğü kavşağında bulunan okullar bölgesinde yer almaktadır. İlçe merkezine 7 km, Adana il merkezine 47 km mesafededir.
Ulaşım : Ceyhan Büyükmangıt D-400 karayolu Bölge Trafik kavşağı yakınlarında bulunan Okulumuza özel otomobil veya toplu taşıma araçları ile sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri Bilgisi : Akdeniz Bölgesi´nde yer alan Ceyhan Akdeniz’e 30 km. Adana´ya ise 47 km uzaklıkta olup Yumurtalık, Kozan, İmamoğlu, Kadirli, Yüreğir, Osmaniye, Erzin ile komşudur. İlçenin önemli bölümü tarımsal arazi ile kaplı olup 71 mahallesi vardır. En önemli akarsu Ceyhan Nehri ilçenin kenarından geçmektedir. Yakın geçmişte Yarsuat, Hamidiye, Urfiye olarak tanınan Ceyhan bu adı, 3 Mayıs 1929´da almıştır.